Karabük

Safranbolu Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti arasında protokol

16:10 31 Aralık 2015
Safranbolu Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti arasında protokol

Safranbolu Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti Karabük Şubesi arasında Karabük Üniversitesinde (KBÜ) okuyan 180 öğrencinin barınabilmeleri için protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, belediyenin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Protokolün öğrencilere yönelik olduğunu ifade eden Aksoy, "Bu protokolle, KBÜ'deki öğrencilerimize yönelik İlim Yayma Cemiyeti çalışmalarına destek olmak yani belediyemizin yapması gereken bir hizmete cemiyeti de ortak ederek, belediyeler kanununun vermiş olduğu işbirliği esasına dayanarak yapmaktayız. Bu kapsamda İlim Yayma Cemiyetimizin Safranbolu’muzda açmayı planladığı bir yurdun, belediyemize tahsis edilmiş olan bir binayı kullandırma şekliyle başlayan bu işbirliğimiz Karabük Üniversitemizde okuyan gençlerimize yönelik bir çalışmadır" diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Karabük Şube Başkanı İlyas Yıldız ise 1951 yılından beri ilim, irfan yolunda ülkedeki gençleri yetiştirme adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Karabük'te çeşitli faaliyetlerde Safranbolu Belediyesinin desteğini aldıklarını kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"Karabük Üniversitemizin öğrenci sayısının çok hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları ciddi anlamda elzem hale geldi. Bizler de cemiyet olarak Karabük’te bir yurt çalışmasına başladık. Bu kapsamda bünyemizde kalan öğrencilerimizi Safranbolu Belediyemizin bizlere tahsis etmiş olduğu binada barındıracağız."

Konuşmaların ardından Aksoy ve Yıldız protokolü imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.