Karabük

Kitap alan "ağaç" dikecek

09:28 05 Ocak 2016
Kitap alan "ağaç" dikecek

"Kullandığımız Kağıdı Doğaya İade Ediyoruz" Projesi başlatan bir yayın grubu, satışı yapılan her kitapla birlikte okuyuculara "ağaç tohumu" hediye ediyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçladıklarını belirtti.

Bu bağlamda 40. yıllarını, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesi ile kutlamak istediklerini anlatan Karagöz, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz kitabın ham maddesi kağıt, kağıdın ki ise ağaçtır. Ağaçlar kesilerek kağıtlar üretildiği için doğadan ağaçları kopartmış oluyoruz. Bizden sonraki nesillerin de kitap okuyabilmeleri ve yeşil bir Türkiye’de yaşamaları için bu projeyi hayata geçirmeyi uygun bulduk. Yayınladığımız ve satışını gerçekleştirdiğimiz her kitapta bir tohum hediye ederek doğaya ağaçların iade edilmesini sağlıyoruz. Bu proje Türkiye'de bir ilk, belkide Avrupa'da da bir ilktir. Bundan sonra yayınladığımız ve satışını yaptığımız kitaplarda ağaç tohumu olacak."

- "En büyük miras orman"

Karagöz, tohumların üzerinde nasıl ekileceği konusunda bilgilerin de yer aldığını vurgulayarak, "Bir milletin çocuklarına bırakabileceği en büyük miras ormanlarıdır. Dünyada insana yeşil bir doğadan daha fazla huzur veren başka bir şey daha yoktur. Güzel ülkemizin topraklarını daha yeşil ve yaşanılır kılmak, insan hayatına daha kaliteli bir yaşam sağlamaya yardımcı olmak bu projeyi önemli kılıyor" ifadesini kullandı.

Kitap okuyucusu Kübra Aydın ise proje sayesinde ilk defa ağaç dikecek olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.