Karabük

“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası

12:19 02 Mart 2016
“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Sami Acar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları, Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağdurlarına yönelik başlattığı "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyasına destek verdiklerini bildirdi.

Acar, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın ortak sorunu olan terörün hem Türkiye'de hem de komşu ülkelerde pek çok can aldığını arkada gözü yaşlı birçok insan bıraktığını belirtti.

Bu kampanyayla vatandaşlara el uzatacak olmanın ayrıca mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Acar, şunları kaydetti:

"Terörün mağdur ettiği Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da, Sur’da, Nusaybin’de, İdil’de evleri tahrip edilen, yaşadıkları evlerinden şehirlerini terk etmek zorunda kalan birçok vatandaşlarımız var. Onlara da bu zor günlerinde Allah yardımcıları olsun diyorum. Son olarak özellikle Suriye’de yaşanan iç savaştan memleketlerini terk etmek zorunda kalan din, dil, ırk ayrımı yapmadan milyonlarca insana kucak açan Türkiye’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu, devletimiz ve milletimizle iftihar etme hakkına sahip olduğumuzu açıkça ifade etmek isteriz. Ne yazık ki, Türkmen Dağı'ndaki kardeşlerimiz, Bayırbucak Türkmenleri çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Önce kendi vatanlarını, kendi yurtlarını savunmak için canla başla mücadele ettiler. Terk etmemek için uğraştılar, ancak son haftalarda artan hem içerden hem dış devletlerden bombalı saldırılar sonucu pek çoğu bugünlerde sınırlarımızdan ülkemize gelmeye mecbur kaldılar. Bugün onların da yaralarını sarma zamanıdır. Daha önceki bütün kardeşlerimize evlerimizi, yüreklerimizi açtığımız gibi elbette Türkmen kardeşlerimize de evlerimizi, yüreklerimizi, açmak durumundayız. Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla bu kampanyaya destek verdiğimizi belirtmek isteriz. Herkesi imkanları ölçüsünde bu kampanyaya yardım etmesini ümit eder, böylesine duyarlı işlerde her zaman öncü olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza da teşekkür ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.