Karabük

KBÜ robotlarından başarı

18:19 11 Mart 2016
KBÜ robotlarından başarı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) robotları, "13. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri" kapsamında düzenlenen "sumo ve çizgi izleyen" kategorilerinde ki yarışmalarda başarı elde etti.

KBÜ tarafından yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde iki gün süren etkinlikle robot ve robotik alt sistemlerinin tasarım, üretim ve uygulamalarının teşvik edilmesi, çeşitli disiplinlerde kazanılmış bilgi ve becerilerin takım çalışmasına aktarılması hedefiyle düzenlenen yarışmalara 5 robotla katılım sağlandığı aktarıldı.

Yarışmalarda 18 üniversite ve 17 liseden 407 robotun hünerlerini sergilediğinin vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Üniversitemiz çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest olmak üzere dört kategoride yarıştı. 'Sumo' kategorisinde 32 robot arasından çeyrek finale Hırçın, Avcı, Sakin ve Zet isimli robotlarımız kalırken, finale Avcı adlı robot çıkarak 1. oldu. 'Çoklu mini sumo' kategorisinde ise 66 robot arasından Karot ve Yıldız robotları 4. sırada yer aldı. 'Çizgi izleyen robot' kategorisinde ise 284 robot arasından ön elemeyi geçeren Karot2 adlı robot ise ilk 8’e girerek çeyrek final oynama hakkı kazandı."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.