Karabük

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

14:34 17 Mart 2016
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Alimoğlu, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler vererek esareti kabul etmeyen aziz milletin kahramanlık destanlarından biri olarak şanlı tarihte yerini aldığını belirtti.

Dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diyerek tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadın, bu sarsılmaz inancı ve mücadelesi sonucu bugün bu toprakların üzerinde huzur ve istikrarla geleceğe emin adımlarla yürümekte olduğunu ifade eden Alimoğlu, şunları kaydetti:

"Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan, eşsiz bir zaferin yanında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri de ortaya çıkarmıştır. Bu savaşlarda gösterilen azim ve irade, milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Bu vesileyle bir kez daha Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.