Karabük

Safranbolu'ya daha çok Koreli turist gelecek

15:04 09 Nisan 2016
Safranbolu'ya daha çok Koreli turist gelecek

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu'ya gelen turist sayısını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ile Güney Kore'ye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Güney Kore'nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Keimyung Üniversitesini ziyaret ettiklerini ve bir protokol imzaladıklarını ifade eden Aksoy, "Yapmış olduğumuz bu protokolle Safranbolu'nun Güney Kore'de daha fazla tanınması sağlanacak. Oradan ilçemize gelen turist sayısının daha da artacağına inanıyoruz. Yine bu protokol kapsamında Keimyung Üniversitesiyle kültürel anlamda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz." dedi.

Safranbolu'ya en çok turistin Güney Kore ve Tayvan'dan geldiğine dikkati çeken Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geleceğe dair baktığımızda Güney Kore’nin turizm potansiyeli çok daha üst seviyelerde. Bu potansiyelden yeterince faydalanamıyoruz. Güney Kore'nin 55 milyon nüfusla Uzak Doğunun en fazla gelecek vadeden ülke. Güney Kore’nin ülkemiz ve şehrimiz açısından bizim için çok büyük önemi var. Biz de bu önemi bildiğimiz için bundan en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Arap yarımadasından Safranbolu’ya turist çekmekle ilgili bir takım tanıtım çalışmalarına uzun süredir devam etmekteyiz. Arabistan’da ve Arap Emirlikleri'nde yapılacak olan fuarlara katılmla ilgili çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.