Karabük

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

12:54 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Vali Orhan Alimoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Alimoğlu, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki kahramanların 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan Anadolu'ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 97. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Binlerce şehit verilerek, her türlü imkansızlıklar içinde, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu vurgulayan Alimoğlu, "Bu değerli emaneti geliştirmek, yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek, milletimize karşı en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur." ifadesinde bulundu.

Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük gücün gençlik olduğuna işaret eden Alimoğlu, şunları kaydetti:

"Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle gençlerimizi kendine güvenen, bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan, verimli, üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve itibarlı Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bayramınızı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Türk büyüklerini, bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.