Karabük

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik:

23:12 20 Haziran 2016
TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik:

Türkiye Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, "Et ihtiyacı açığımızın kapanması, artan nüfusun beslenmesi küçük baş hayvancılığın gelişmesiyle sağlanabilir." dedi.

Çelik, birliğin Karabük İl Temsilciliği tarafından bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, kentte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlikten güç doğacağını ifade eden Çelik, "Sizler sahip çıktığınız zaman dirliğimiz birlik halini alır. Bu mesleği yaparken ibadet anlayışıyla yapıyoruz. Peygamber efendimiz bu işi yürütmüştür, bu yüzden bu mesleği yürütmeniz bizim için büyük bir mutluluktur. Bu manada ülkemizin katma değeri anlamında da çok önemli bir nimettir küçük baş hayvancılık sektörü." diye konuştu.

Çelik, "Et ihtiyacı açığımızın kapanması ve artan nüfusun beslenmesi küçük baş hayvancılığın gelişmesiyle sağlanabilir. Tüm yetiştiricilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Meşakkatli bir meslektir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Gece gündüz demeden hizmet ediyoruz. Yetiştiricilik çok zor bir uğraştır. Siz bir manada analık yapıyorsunuz. Kuzuları kendi yavrularınız gibi görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.