Karabük

Karabük'te raylı sistem projesi

17:22 14 Temmuz 2016
Karabük'te raylı sistem projesi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kente kurmayı düşündükleri raylı sistem çalışmasının proje ihalesini yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Vergili, düzenlediği basın toplantısında, kent genelinde çalışmaların en iyi ve hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Karabük'te önemli projelerin devam ettiğini ve yıl sonuna kadar yetiştirmek için çaba gösterdiklerini aktaran Başkan Vergili, şunları kaydetti:

"Raylı sistem ile ilgili olarak proje ihalemizi yaptık. 3-4 ay proje çalışmaları devam edecek. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Gerekli izinleri aldıktan sonra önümüzdeki sene yapımı ile ilgili ihaleye çıkabileceğiz. Bu raylı sistemin uzunluğu 13-14 kilometre dolaylarında olacak. Soğuksu Mahallesinden başlayacak ve Karabük'ün çıkış noktasında bitecek. Karabük'ün çıkış noktası ileri de önemli bir öğrenci nüfusuna sahip olacak. Bu düşündüğümüz projenin yapım değeri 240 milyon lira. Bu projeyi kendi kaynaklarımızla yapmaya çalışacağız. Böyle bir değeri Karabük'e kazandırmak önemli. Belediye sürekli gelir getirecek bir sistem kurma peşindeyiz. Gerekli izin alındıktan sonra proje başlayacaktır."

Kentte altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vergili, yıl sonuna kadar il merkezinde asfaltlanmamış cadde ve sokak kalmayacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.