Karabük

FETÖ'nün darbe girişimi

20:34 09 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Karabük'ün Eflani ilçesindeki bir sulama kanalında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşına ait çok sayıda kitap bulundu.

Alınan bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucunda geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanan öğretmen Şaban K'nin ilçe merkezindeki evinde arama yapıldı.

Öğretmenin evinin olduğu apartmanın diğer dairelerinin öğrenci evi olarak kullanıldığını öğrenen polis, bu evlerde de arama yaptı. Kız öğrencilerin kaldığı bir dairede inceleme yapan polis ekipleri, aldığı ifadeler doğrultusunda öğretmenin babası H.K. tarafından evdeki bazı kitapların toplanarak götürdüğü bilgisine ulaştı.

H.K'yi gözaltına alan polis ekipleri, sorgulamanın sonunda kitapların Yalacık Mahallesi'ndeki bir sulama kanalına atıldığını belirledi. AFAD dalgıçlarının yardımıyla sulama kanalında arama yapan ekipler, 2 çuval içinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait 82 kitap ve örgüte ait gazeteler ele geçirdi.

Bulunan kitaplar incelemek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.