Karabük

Adil Öksüz'ün kardeşinin tutuklanması

14:59 16 Ağustos 2016
Adil Öksüz'ün kardeşinin tutuklanması

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün akademisyen kardeşi Ahmet Öksüz'ün tutuklanmasına ilişkin, "Kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik." dedi.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KBÜ'de darbe girişimin ardından bir çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda aralarında akademisyenlerin de bulunduğu birçok kişinin açığa alındığını söyledi.

İlk açığa alınanlar arasında Ahmet Öksüz'ün de bulunduğunu belirten Polat, "Adil Öksüz'ün kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik. Üniversitede oluşturduğumuz soruşturma ekibi, Ahmet Öksüz'e 'Adil Öksüz ile bir akrabalığın var mı?' diye soruyor. Kendisi yaklaşık 5 dakika kadar bu soruya cevap verememiş. Daha sonra 'Ağabeyim olur' diye yanıt verince durum anlaşılıyor. Bunu başsavcılığa bildirdik ve tutuklandı." diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünce 19 Temmuz'da açığa alınan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz (44), Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 30 Temmuz'da gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.