Karabük

KBÜ'de konferans salonuna "15 Temmuz Şehitler" adı verildi

17:43 18 Ağustos 2016
KBÜ'de konferans salonuna "15 Temmuz Şehitler" adı verildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nun adının "15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu" olarak değiştirildiğini bildirdi.

Rektör Polat, Senato Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, elim ve menfur darbe girişiminin, milletin cansiperane mücadelesi ve fedakarlığıyla akamete uğratıldığını, milletçe büyük bir badireyi kısmen de olsa atlattıklarını söyledi.

Karabük Üniversiteliler olarak öğrenciler, akademik ve idari kadrolarıyla meydanlarda olduklarını ifade eden Polat, "Biz de ilk andan itibaren, beklemeden Sayın Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesi ile kent meydanında toplanan halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda valimiz ile birlikte üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. 15 Temmuz'daki menfur saldırının henüz ilk saatlerinde milli duruşumuz, üniversitemiz web sayfasında deklare edilerek öncülüğümüz ortaya koyulmuş, iletişim kanallarımız ile tüm personelimiz meydanlara davet edilmiştir." diye konuştu.

Darbe girişiminin ikinci günü akademik bir misyonu yerine getirmek amacıyla öğretim üyelerinin cübbeleriyle meydanda halkın arasında olduklarını vurgulayan Polat, şöyle konuştu:

"Daha sonraki 25 gün boyunca personelimizin demokrasi nöbetine devamında teşvik ve her türlü kolaylık sağlanmıştır. Bu süreçte ilk dakikadan itibaren duruşunu özüyle birleştiren, eşiyle, çocuklarıyla meydanlarda sabahlara kadar milleti ile birlikte nöbet tutan, gündüz de gerek üniversitemizdeki yoğun mesaisinin başında eksiksizce bulunan tüm Karabük Üniversitesi ailesine teşekkür ederim. 15 Temmuz 2016 tarihinde doğrudan milletimize, demokrasimize, irademize, geleceğimize, huzur ve istikrarımıza karşı, FETÖ tarafından düzenlenen darbe girişimini canını feda ederek önleyen ve demokrasi zaferinin mimarları olan şehitlerimizin anısını yaşatmak ve unutturmamak üzere, Senatomuz tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nun adı '15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu' olarak değiştirilmiştir."

Polat, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) aidiyet, irtibat ve iltisakı olan personelin araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması sürecinde titiz bir çalışma yürütebilmek ve doğru sonuçlara ulaşabilmek amacıyla 6 üye, bir raportörden oluşan araştırma komisyonu kurulduğunu, açığa alınan 68 personel hakkında ilgili kurumlardan komisyona aktarılan bilgi ve belgelerin incelendiğini, yapılan titiz çalışma sonucunda hazırlanan raporların YÖK'e iletildiğini sözlerine ekledi.

Bu yıl yapılacak kayıtlarla öğrenci sayısının 51 bini bulacağına işaret eden Polat, üniversitede yaptıkları fiziki ve eğitim alanındaki çalışmaları anlatarak sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.