Karabük

Safranbolu Sanat Üniversitesi kurulması çalışmaları

17:56 22 Ağustos 2016
Safranbolu Sanat Üniversitesi kurulması çalışmaları

Safranbolu Sanat Üniversitesi'nin kurulması için izlenecek yol haritası belirlendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin ve Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Safranbolu Sanat Üniversitesi kurulması çalışmaları kapsamında Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyaret etti.

Polat, heyetle görüşmesinin ardından yaptığı konuşmada, Safranbolu Sanat Üniversitesi'nin kurulması konusunda yol haritasının belirlendiğini belirtti.

Üniversite kuruluşu çalışmalarının Safranbolu Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer oda başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin yer alacağı bir ekiple yürütülmesi gerektiğine karar verdiklerini dile getiren Polat, toplantıda kurulması planlanan üniversitenin yerleşkesi, imar planı ve ulaşımı gibi konuların da ele alındığını kaydetti.

Polat, üniversite kurulma çalışmasındaki birlikteliği Karabük'ün havaalanı ihtiyacınına da taşıma önerisi getirerek, "Havaalanı konusunda kurulacak bir komisyonda şahsım ve üniversitem adına yer almaya hazırız. Üniversite bu işin sahibi olmasın, Safranbolu Sanat Üniversitesi için nasıl sizler bir araya geldiyseniz Karabük'te de bir bütün olarak, şehir olarak bu havaalanını yapabiliriz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.