Karabük

Safranbolu'da hacı adayları uğurlandı

12:43 30 Ağustos 2016
Safranbolu'da hacı adayları uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Safranbolu ilçesinde program düzenlendi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hacı adaylarının yapacakları ibadetin kabul olmasını dilediğini söyledi.

Türkiye'nin sıkıntılı zamanlardan geçtiğini ifade eden Bulancak, "Hacı adaylarımız ülkemizin birlik ve dirliği için dua etmeli. Hacılarımız yaptıkları ibadetin farkındadır. Gerekenleri orada en güzel şekilde yerine getireceklerdir. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah, kazasız belasız dönerler." dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da her Müslümanın hac vazifesini yerine getirebilmek için çaba gösterdiğini ifade ederek, "Hac, senede bir defa yapılan bir ibadet. Sayılı zamanlar, çok özel zamanlar, işte bu hayatında en özel zamanları ifa edecek olan hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Hac ibadeti boyunca, ülkemiz ve insanlık alemi içinde bol bol dua etmelerini rica ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 50 hacı adayı kutsal topraklara gitmek için yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.