Karabük

KBÜ'de "Tarihçi Yazar Dursun Gürlek" söyleşisi

15:06 24 Şubat 2017
KBÜ'de "Tarihçi Yazar Dursun Gürlek" söyleşisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesinde "Tarihçi Yazar Dursun Gürlek" söyleşisi düzenlendi.

İlahiyat Fakültesinin konferans salonunda yapılan söyleşide konuşan yazar Dursun Gürlek, hayatta mutlu olmayı isteyenin, işini, aşını, eşini sevmesi gerektiğini söyledi.

Hayatta olan öğretmenleriyle hala görüştüğünü ifade eden Gürlek, "Bizim dinimizde öğretmenlik mesleği kutsaldır. Öğretmen hakkı, anne, baba hakkından daha üstündür. Bugüne gelmemde öğretmenlerimin çok emeği var, hepsinden Allah razı olsun. Sizler de hocalarınızın kıymetini bilin. Tarihi eserler bırakan şahsiyetlerin iki ömrü vardır. Bunlardan birincisi normal dünya hayatıdır, ikincisi ise bu şahsiyetlerin bıraktığı eserlerdir. Bu eserler yaşadıkça, eser sahipleri de bu eserler var olduğu sürece kıyamete kadar yaşayacaklardır." diye konuştu.

Edebiyat ile tarihin, birbirinden ayrı tutulamayacağını aktaran Gürlek, iyi edebiyatçıların aynı zamanda iyi birer tarihçi olduğunu kaydetti.

Necip Fazıl Kısakürek'in "En büyük hürriyet İslam'a esir olmaktır. Müslüman beşikten mezara kadar talebedir. Talebe talep etmekten gelir. İnsan da hayatı boyunca öğrenmek için talep etmektedir." sözünü anımsatan Gürlek, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy, Eşref Edip, Cemil Meriç gibi önemli yazarlardan kısa kesitler sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.