Karabük

Yabancı öğrencilere yardım

15:02 07 Mart 2017
Yabancı öğrencilere yardım

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı arasında hazırlanan proje kapsamında yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÖMER'de Türkçe hazırlık eğitimi gören yaklaşık 400 öğrenciden 112'sinin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı koordinasyonu ile Türkiye, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından burslandırıldığını, bu öğrencilere şimdi de aynı kurumlar tarafından kırtasiye yardımı yapıldığını söyledi.

Karabük Üniversitesinin 46 ülkeden 3 binden fazla yabancı uyruklu öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiğini ifade eden Kundakçı, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ın yabancı öğrenci sayısının gelecek yıl akademik yıl için 5 bin olması yönünde gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiğini hatırlattı.

KBÜ'nün yabancı uyruklu öğrencilere eğitim ve öğretim kadar huzurlu, güvenli bir ortam sağlamayı hedeflediğini aktaran Kundakçı, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin bu öğrencilere bakışı ensarın muhacirlere bakışı gibidir. Eğitim ve öğretimin yanında onların her türlü ihtiyacı ile ilgilenmeyi bir görev saymaktadır. Bu kapsamdaki KBÜ TÖMER ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı arasında gerçekleştirilen proje üniversitemiz ve merkezimiz adına önemli bir kazanımdır. İki senedir yürütülmekte olan bu proje, kurumların karşılıklı güvenine dayanmaktadır. Üniversitemize, kentimize bu projeyi kazandıran ve yabancı uyruklu öğrenciler konusunda üniversitemizi adeta bir cazibe merkezi haline getiren Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat hocamıza teşekkür ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.