Karabük

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

13:26 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Safranbolu'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Özcan, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışın başlangıcı olduğunu belirtti.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Atatürk'ün "Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir." diyerek Samsun'a çıkmasının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu ifade eden Özcan, bu tarihle birlikte Türk milletinin kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Törene, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Mesut İnan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır ve Safranbolu Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Serkan Özden katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.