Karabük

Yerli otomobil fabrikasının Karabük'te kurulması

18:40 10 Temmuz 2017
Yerli otomobil fabrikasının Karabük'te kurulması

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Tuncay Özcan, yerli otomobil fabrikasının Karabük'e kurulması çalışmaları kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'yla görüşme yaptığını bildirdi.

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015'den beri Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi.

Projeyi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına kabul ettirdiklerini, aynı zamanda bölgeye bir altyapı sağlamak adına Teknopark Projesini hayata geçirmek için resmi süreci başlattıklarını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Amacımız, Türkiye'ye ve Karabük'e katma değer sağlayacak kalıcı bir eser bırakmaktır. İnandığımız ve gönül verdiğimiz bu projeyi bir adım daha ileriye taşıyabilmek amacıyla resmi olarak yerli otomobil fabrikasının bu bölgede kurulmasına talip olduk. Her türlü tetkik yapılabilir, rasyonel bir teklif yaptık. Yerli otomobil fabrikası için biçilmiş kaftan olan proje bölgesi olarak aranan bütün niteliklere haiz bir bölgedir. Bu güvenle projemizi ve yerli otomobil fabrikasına yönelik talebimizi detaylı olarak Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na yüz yüze anlatmak için kendisinden görüşme talep ettik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar."

Özcan, Hisarcıklıoğlu'nun projeyi ve talebi çok beğendiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.