Karabük

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:40 13 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Ali Sami Acar, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmayacaklarını bildirdi.

Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını söyledi.

Alçak saldırının, darbenin ötesinde bir işgal girişimi oluğunu ifade eden Acar, şunları kaydetti:

"15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu."

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, başbakan, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, medya ve milletin kararlı duruşuyla bir destan yazıldığını aktaran Acar, şöyle konuştu:

"Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. 15 Temmuz'da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır. En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.