Karabük

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

18:23 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Karabük Valisi Kemal Çeber, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çeber, mesajında, milletin ve yüce devletin, 15 Temmuz 2016 gecesi tarihin kaydettiği en aşağılık ve hain terör eylemine muhatap olduğunu belirtti.

Kökü dışarıdan beslenen, yabancı güçlerin maşası ve uşağı terör örgütünün işbirlikçi uzantılarının darbe teşebbüsüne yeltendiği 15 Temmuz gecesinde, teröristler başta gazi meclis olmak üzere pek çok kamu binasını bombalamak ve vatandaşların üstüne tanklardan ve helikopterlerden ateş açmak gibi bu toprakların daha önce şahit olmadığı vahşi ve kalleş eylemler gerçekleştirdiğini ifade eden Çeber, şunları kaydetti:

"Vatanın parçalanmasını ve işgalini amaçlayan bu hain kalkışma, sayın cumhurbaşkanımızın cesaretli ve dirayetli tavrı ve halkımızın meydanlara davet eden çağrısına kahraman milletimizin verdiği destansı cevabı sonrası püskürtüldü ve bin yıllık vatan toprağımızın işgali, güçlü lideri ve kahraman milleti sayesinde bir kez daha ve sonsuza kadar önlendi. Sultan Alparslan'ın beyaz atının üstünde ve ordusunun en ön safında kefeniyle savaştığı Malazgirt ovasındaki cesaretiyle kazandığımız Anadolu'muz, bin yıl sonra sayın cumhurbaşkanımızın aynı kararlılığıyla ve ölümü öldüren cesaretiyle sonsuza değin Türk yurdu olarak tescillendi. Kahraman milletimiz hainlerin savaş uçaklarına, helikopterlerine ve tanklarına karşı elinde bayrağı, kalbinde imanı ile verdiği şanlı kurtuluş mücadelesiyle vatanın bölünmeyeceğini, bayrağın inmeyeceğini, bu topraklarda ezanın dinmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Dünyada eşine rastlanmayacak bir cesaretle, liderinin çağrısıyla meydanlara inen milyonlarca isimsiz kahraman 'en uzun gecenin sabahında' asırlar sonra bile unutulmayacak yeni bir kurtuluş destanı yazdı. Dostlarımıza güven ve gurur verip, düşmanlarımıza korku saldığımız bu topraklar üzerinde gözü olanların son ümidini de yok ettiğimiz destansı kahramanlık gecesinde kaybettiğimiz başta hemşehrilerimiz Metin Arslan ve Barış Efe olmak üzere aziz şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bir ferdi olmaktan gurur duyduğumuz aziz milletimize ve o gecenin isimsiz kahramanlarına minnet ve şükranlarımı arz ediyorum."

- AK Parti Karabük Milletvekili Uysal

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal da Türkiye'nin, 15 Temmuz 2016 günü daha önce hiçbir devletin tecrübe etmediği, eşi ve benzeri görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Yaklaşık 40 yıl boyunca devletin içine sinsice yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü'nün kendisine bağladığı ve kontrol ettiği kamu görevlilerinin demokrasiye, anayasal düzene ve millet iradesine kast ettiğini aktaran Uysal, şu ifadelere yer verdi:

"Bu menfur, satılmış çete mensupları vatan ve millet hainleri milletin uçağını, helikopterini ve silahlarını milletin üzerine yönelttiler. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, dik duruşu ve yaptığı çağrı üzerine meydanlara çıkan aziz milletimizde tankların önüne çıktı, kurşunlara karşı göğüslerini siper etti. Milletimizin temsilcisi, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar, kurşun yağdırdılar. Bizlerde darbe teşebbüsünün başladığı saatten itibaren gazi meclisimizde toplandık. Biz o gece tüm ülkede olduğu gibi bütün görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak parti farkı gözetmeksizin aynı ruh ve inanç çerçevesinde azizi milletimizin sesi olduk. Allah'a hamd olsun. Gerçekleştirilen bu saldırı sadece bir darbe teşebbüsü değil, aynı zamanda kaos kargaşa yaratarak yani iç savaş çıkartıp Türkiye'yi bölünmeye müsait hale getirmekti ve çok şükür Milletimizin destansı kahramanlığı neticesinde bu alçakça girişim akamete uğratılmış ve Türkiye'nin sonsuza kadar da yaşamaya devam edeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Karabüklü hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.