Karabük

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

02:07 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlularının yargılanacağını ve layık oldukları cezaya çarptırılacağını belirterek, "Kaçanlar var, yurt dışına gidenler var ama mutlaka onlar da bir gün bu ihanetlerinin cezasını mutlaka görecekler." dedi.

Şahin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında, Karabük'te "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap etti.

Mehmet Ali Şahin konuşmasında, bir yıl önce uluslararası bir senaryonun sahnelendiği hain FETÖ darbe girişimine, aynı zamanda yine bir yıl önce bu darbe girişimine karşı milletin şahlanışına, destan yazmasına ve darbe girişimini sonuçsuz bırakmasına tanık olunduğunu hatırlattı.

Daha önce hiçbir darbeden sonra veya darbe girişimi karşısında böyle bir tablonun Türkiye'de yaşanmadığını, ilk defa Türkiye'de milletin bir darbe girişimini sonuçsuz bıraktığını anlatan Şahin, "Bir darbe girişimi karşısında gerektiğinde şehit oldu, gazi oldu ama bu darbe girişimine geçit vermedi. O nedenle inşallah her yıl bundan sonra 15 Temmuz'u farklı şekilde kutlayacağız. Çocuklarımıza da bu ruhu, şuuru aşılayacağız, aşılamak durumundayız." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'yi Suriye'ye benzeteceğini fark etti"

Milletin 15 Temmuz darbe girişiminde bir şeyi fark ettiğini söyleyen Şahin, daha önceki darbe girişimlerinin bir yönetim değişikliği amacına dönük olduğunu düşünen milletin, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin amacının ülkenin istilası sonucunu doğuracağını, Türkiye'yi böleceğini ve Türkiye'yi Suriye'ye benzeteceğini fark ettiğini vurguladı.

"Bu darbe girişiminin sonuçsuz kalmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceki dönemdeki yöneticiler gibi şapkasını alıp gitmemesi ve milleti bu darbe girişimine karşı sokağa davet etmesi, kendi iradesine, vatanına, bayrağına, Meclisine sahip çıkma konusunda uyarması ve davetidir." diyen Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tavrı ve basiretli idarecilik anlayışı, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey ve diğer siyasi partilerin bu konudaki değerlendirmeleriyle bu darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında çok önemli bir rol oynamıştır. Bu darbe girişimi esnasında şehit olan tüm kardeşlerimize, daha önce terörle mücadelede bu ülke, vatan için şehit olmuş tüm şehitlere rahmetler diliyorum. Hepsi de bu vatan, toprak, ülkenin bölünmez bütünlüğü için, bayrağımız için şehadet şerbetini içmişlerdir. Gazilerimiz, 2 bin 293 gazimiz, onlara da şükranlarımızı sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Mahkemelerde tiyatro oynuyorlar"

Şahin, darbecilerden en şiddetli şekilde hesap sorularak mutlaka neticelendirilmesinin gerekli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yargı süreçleri devam ediyor. Yargı süreçlerini takip eden, şehit aileleri adına, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı adına takip eden avukat arkadaşlarımla görüşüyorum. Mahkemelerde bu FETÖ terör örgütü mensupları, adeta tiyatro oynuyorlar. Bunda şaşılacak bir şey yok çünkü 16 Temmuz'da bu hain terör örgütünün elebaşısı bu darbe girişimi için 'tiyatro' demişti. Onlar da bunu talimat olarak almışlar, şimdi mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Hatta sadece onların oynamış olduğu bu tiyatro, günlerce konuşmaları, kendilerini kahraman olarak ilan etmeleri, meseleyi uzatmaya çalışmaları, Meclisi bombalayan pilotlar bile 'biz yapmadık' diyorlar, inkar ediyorlar. Takiyenin bu kadarına pes doğrusu ama Türkiye, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi hukuk devletidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargılanacaklar, layık olduklara cezaya mutlaka çarptırılacaklar. Kaçanlar var, yurt dışına gidenler var ama mutlaka onlarda bir gün bu ihanetlerinin cezasını mutlaka görecekler."

Karabük Valisi Kemal Çeber, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve siyasi parti il başkanları da yaptıkları konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Meydanda, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selaları, müezzinler ellerinde Türk bayraklarıyla okudu.

Ayrıca, bugün dünya evine giren Ümit ve Kübra Topçuoğlu çifti de düğünden çıkarak, damatlık ve gelinlikle meydana gelip "demokrasi nöbeti" tutmaya başladı.

Nöbet, söylenen ilahilerle devam ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.