Karabük

Seyir terasının yolu düzenlenecek

14:09 02 Ağustos 2017
Seyir terasının yolu düzenlenecek

Karabük İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yıldırım, Safranbolu ilçesinde bulunan seyir terası yolunun onarılarak genişletileceğini bildirdi.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, cam teras ve İncekaya Su Kemeri yolunda trafik sıkışıklığı yaşandığını söyledi.

Mevcut yolda iki aracın yan yana sığmadığını ifade eden Yıldırım, "Komisyonlarımızca gerekli incelemeler yapıldı. Kamulaştırma yapılması planlanan alanın kazıkların çakıldığı yerinde gördük. Mevcut yol 2-3 metre kadar genişletilecek. Dolayısıyla iki araç yan yana rahatlıkla geçebilecek. Meclisimizde daha önce alınmış bir karar vardı. Cam terastan Dana köye yeni bir yol açılması için bunun da ödeneği ayrılmış ve çalışmalarını yapmıştık. Ama ora da sit kapsamında. İncekaya su yolunun güzergahını da geçtiği için biz burayla ilgili bir proje yapıp Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna göndermiştik. Bu çalışmaları Koruma Kurulu uygun görmedi. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ama bir çözüm bulamadık." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.