Karabük

Safranbolu'da su arıtma tesisi çalışması

14:37 02 Kasım 2017
Safranbolu'da su arıtma tesisi çalışması

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Safranbolu ilçesinde yapılan su arıtma tesisi çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında ana kaynaktan gelen suyun nakli için 5 kilometrelik ana isale hattının çelik borularla yenileneceği belirtildi.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen belediyenin rehber olarak destek olduğu çalışmalar sırasında arazi koşulları sebebiyle yaklaşık bir ay süresince zaman zaman su kesintisine sebep olacağı hat çakışması kaynaklı su hattı arızalarına sebep olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje süresince ara dönemlerde bu gibi sorunların yaşanabileceği ön görülerek, müdürlüğümüzün bilgilendirmesi akabinde 24 saat ve 3 vardiya çalışan personelimizce hemen müdahale edilmekte ve ortak çalışma ile firmayla sorunlar giderilmektedir. Geçtiğimiz günlerde proje kapsamında hat çakışması sebebi ile eski hat borularını kaldırmak zorunlu hale gelmiş, halkımızın mağdur olmaması için ilgili firma ve belediyemiz tarafından yedek deplese (geçici) hattı yapılmak durumunda kalınmıştır. Ancak ilgili güzergahta şahıs arsalarının bulunması, arazi durumu ve hava şartlarının uygun olmaması gibi sebeplerle seri yürütmek üzere planlanan çalışmalar bir süre gecikmiştir. Yüklenici firma ve belediyemizin ilgili müdürlüğü çalışmalarını vardiya usulü aralıksız sürdürerek deplese hattı işler hale getirilip, depolara su verilmeye başlanmıştır. Konuyla ilgili halkımızın göstermiş olduğu hassasiyet ve hoş görü için teşekkürlerimizi sunuyor, vatandaşlarımızı mağdur etmeme hususunda 24 saat görev başında olduğumuzu bildiriyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.