Karabük

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

16:07 09 Kasım 2017
Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uysal, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 79'uncu yıl dönümünde rahmet ve saygıyla andığını belirtti.

Atatürk'ün, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözüyle Cumhuriyetin sonsuza dek yaşatılması konusunda millete olan güven ve inancını ifade ettiğine işaret eden Uysal, şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir. Cumhuriyetimizin 100. yılında bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır. Bu bilinçle bizler gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, birlik ve beraberlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden asla taviz vermeden barış ve huzur içinde Türkiye'yi büyütmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum."

- Karabük Belediye Başkanı Vergili

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde bir kez daha özlem, saygı, sevgi ve rahmetle andığını ifade etti.

Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk milletinin, yetiştirdiği en büyük liderlerden, bağımsızlığın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde makus talihini değiştirdiğini dile getiren Vergili, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eşsiz bir devlet adamı ve lider olarak Atatürk, yeni bir Türk devletinin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atarak bir inkılap hareketi başlatmış ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır."

Vergili, Atatürk'ün son nefesine kadar Türk milletinin her alanda yücelmesi için çaba gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İleri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. İnsan haklarına, saygıya dayalı birinci sınıf demokrasi olmayı başarmış Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün işaret ettiği dünyanın en güçlü devletleri arasına girme hedefi için hızlı adımlarla koşmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun."

- KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünyanın takdirini toplamış önemli şahsiyetlerden biri olduğuna işaret ederek, "Bizlere miras olarak bırakmış olduğu Cumhuriyet ile saygın bir lider olarak tarihimize kazınmıştır. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı ve özlemle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.