Karabük

Safranbolu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatı

13:42 12 Aralık 2017
Safranbolu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı devam eden Safranbolu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatında incelemede bulundu.

Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ana isale hattı çalışmalarında sona gelindiğini görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Her gün biraz daha büyüyen ve gelişen Safranbolu'nun temiz su ihtiyacını uzun yıllar boyunca çözecek projede çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Bu çalışmalarla son bir ayda zorunlu olarak su kesintisi olmaktadır ancak Safranbolu'ya kafi gelmeyen su arıtma ve depolama tesislerinin de bir an evvel çok daha büyük sıkıntılara meydan vermeden yenilenmesi gerekmektedir. Devlet Su İşleri yaklaşık 26 milyon liralık bir yatırımla Hızar Kaynağı kaynağından Safranbolu'daki vatandaşların daha sağlıklı ve temiz su içebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışma yaklaşık bir yıl içerisinde bitirilecek. Bununla birlikte ana isale hattındaki çelik boruların döşenmesi işi bitmek üzere. Vatandaşlarımızın kullandığı suları sağlayan ana hat böylece asbestli borulardan kurtulacak ve tamamıyla çelik borulardan geçici olarak belediye arıtma tesisine ve bir yıl içinde de yeni yapılan modern arıtma tesisine gelecek."

Safranbolu'nun bazı mahallelerinden içme suyuyla ilgili şikayetler geldiğini aktaran Ürkmezer, "Bu vesileyle onların da önüne geçmiş olacağız. Yani sularımız çok daha temiz akacak. Tabii ki bu çalışma bununla sınırlı değil. Daha önce söylediğimiz gibi çok büyük bir proje. Arıtma tesisi inşaatımız tamamı ile faaliyete geçene kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Bu tesisimiz faaliyete geçtikten sonra Safranbolulular çok daha temiz bir suya sürdürülebilir şekilde kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan biraz daha sabırlı olmalarını isteyen Ürkmezer, devletin Safranbolu'ya DSİ vasıtasıyla çok büyük bir yatırım yaptığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.