Karabük

Safranbolu Kaymakamı Ürkmezer çarşı esnafıyla buluştu

18:13 14 Aralık 2017
Safranbolu Kaymakamı Ürkmezer çarşı esnafıyla buluştu

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, tarihi çarşı esnafıyla toplantı yaptı.

Cinci Han'da düzenlenen toplantıda konuşan Ürkmezer, kaymakamlık ve belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vermek, projeleri değerlendirmek, çarşı esnafı ile bir araya gelerek sorunları ve yapılması gerekenleri birlikte istişare etmek için toplantı düzenlediklerini söyledi.

Safranbolu gibi tarihi güzellikleri bugüne taşımayı başarmış bir kentte çalışmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Bizler bu sorumluluğun bilincindeyiz. Safranbolu, tarihi, kültürü, gelenekleri ile ecdadımızın bizlere emanet olarak bıraktığı, bizlerin de gelecek kuşaklara aynı şekilde hiç bozmadan ama daha yaşanılır bir şekilde bırakmamız gereken bir kent. Yine bu kentin sorumluluğunu taşımak sizler gibi elini taşın altına koymayı seven insanlarla olur. Siz değerli esnaflarla, çiftçilerle, vatandaşlarla, öğretmenimiz, memurumuz, işçimizle yani kısaca toplumun tüm kesimi ile hep birlikte ortak paydada buluşup Safranbolu'ya en iyiyi vereceğiz. Çünkü bizler hem gelecek kuşaklara Safranbolu'yu daha iyi bırakmak sorumluluğundayız hem de Safranbolu'yu Safranbolu yapan özellikleri koruma ve bilincinde olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Tarihi çarşıda bulunan esnafların kendileri için önemli olduğunu ifade eden Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Buraya gelen turistleri sadece ziyaret etmeye gelen insanlar olarak değil de, buradan birer kültür elçisi olarak ayrılmalarını da sağlamalıyız. Emin olunuz ki bir turisti Safranbolu sevdalısı yaptığımızda harcayacağımız yüz binlerce lira onun yaptığı etkiyi yapmaz. İşte bu, toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi ile sağlanabilir. Elbette yatırımlar olacak, ancak siz istediğiniz kadar yatırım yapın, biraz evvel saydığımız konulara önem vermezseniz hepsi boşa çıkar. Bununla birlikte, geleceğe dönük olarak sorunların daha da azaltılması açısından bizler alt yapı ve üst yapı çalışmalarını da gerçekleştirmekle mükellefiz."

Turizmde en önemli konuların başında tanıtımın geldiğine dikkat çeken Ürkmezer, Safranbolu'nun tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.