Karabük

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

19:41 10 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer ile Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ceylan, mesajında, vatandaşa haber ulaştırabilmek için tüm zorluk ve güçlüklere rağmen yılmadan yorulmadan çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Ceylan, yaşamını yitiren bütün gazetecileri rahmetle andıklarını kaydetti.

- Safranbolu Kaymakamı Ürkmezer

Ürkmezer de gazeteciliğin, vatandaşların doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın arttırılması yolunda çok önemli kamusal bir görev olduğunu aktardı.

Demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirten Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Bu anlamda gazeteci, kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle her yıl 10 Ocak tarihi 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin, halkımıza doğru haberi en kısa sürede ulaştıran basın camiamızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

- KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Öz

Öz de mesajında, haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın yayın kuruluşlarının, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar olmak için ya gazete sayfalarında ya televizyon ekranlarında ya da cep telefonlarında günün önemli bir bölümünün geçirildiğini vurgulayan Öz, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimizin amacı en hızlı, en güvenli ve objektif şekilde yaşadığımız coğrafyadan, ülkemizden ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olmak. Okuduğumuz her haber etkinliğini yitirmese de güncelliğini yitiriyor ve her an, her gün yeni haberlerin peşinden gidiyoruz. Biliyoruz ki elimize aldığımız bir gazetenin veya derginin, ekranlarda saniyeler içerisinde izlediğimiz bir haber veya görüntünün arkasında aslında sizlerin büyük emekleri ve fedakar gayretleri var. Her gün gazeteyi bize ulaştıran dağıtıcılardan, matbaadaki dizgicilere ve mizanpajcılara, muhabirlerden kameramanlara ve yazarlara kadar siz basın çalışanları, sadece insanları haberdar etmekle kalmıyor, hem sivil toplumun gelişmesine hem de demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesine ve güçlenmesine hizmet ediyorsunuz.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, her kademedeki tüm basın çalışanlarına içtenlikle teşekkür ediyorum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde ve bilinçlenmesinde kilit rol oynayan ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına, gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.