Karabük

KARDEMİR kalitesini üniversiteyle ortaya koyacak

13:27 07 Şubat 2018
KARDEMİR kalitesini üniversiteyle ortaya koyacak

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, kulandıkları, ürettikleri ürünlerin tüm dünyada geçerliliği olan sertifikasyona sahip olması gerektiğini, bu noktada Karabük Üniversitesi Üniversitesi bünyesinde kurulan Demir Çelik Enstitüsünün önemli görev üstlendiğini belirtti.

KARDEMİR'den yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Öz, Yönetim Kurulu üyeleri Kamil Güleç, Mehmet Erdoğan ve Şamil Ayrım ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret etti.

KARDEMİR yöneticileri, ziyaret kapsamında üniversite bünyesinde KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Güleç tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan kütüphane ile Demir Çelik Enstitüsü'nde de incelemelerde bulundu.

Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, Kamil Güleç Kütüphanesi'nin Avrupa standartlarında bir kütüphane olduğunu ifade etti.

KBÜ Demir Çelik Ensitüsü'nün, firmaları ve sektör için büyük önem taşıdığını da dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"KARDEMİR, Türkiye'nin ilk fabrikalarından birisi. Ürettiğimiz ürünlerin, çağın teknolojisinin kullanılarak bilim laboratuvarlarından geçmesi noktasında bir ihtiyaç vardı. Bu enstitünün KARDEMİR bünyesinde değil de Karabük Üniversitesi bünyesinde yapılması çok isabetli bir karar oldu. Çağın gerekleri noktasındaki bütün teknolojileri kullanacağız. Kullandığımız, ürettiğimiz ürünlerin tüm dünya tarafından kabul edilebilir sertifakasyonlara sahip olması lazım. İşte bu sertifikasyonların oluşmasında Demir Çelik Enstitüsü önemli bir görev ediniyor. Ben burada da emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada eğitim gören kardeşlerimize de başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.