Karabük

Afrin gazisi, şehit komutanının kabrini ziyaret etti

16:16 15 Şubat 2018
Afrin gazisi, şehit komutanının kabrini ziyaret etti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Yasin Yalçın, aynı saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın kabrini ziyaret etti.

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki şehitlikte bulunan mezara beraberinde Karabük Valisi Kemal Çeber ile giden Yalçın'ı burada Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer ile Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen karşıladı.

Sökmen, şehidin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu. Gazi Yalçın ise silah arkadaşı komutanı için dua etti.

Yalçın, "Allah rahmet eylesin şehidimize. Gurur duyuyorum komutanımla. Şu anda duygularım yoğun." dedi.

Vali Kemal Çeber de "Rahmetli Ömer Bilal Akpınar ile Yasin Yalçın aynı mevkideler. Olay olduğu zaman aralarında 5-10 metre var. Atılan bir füze neticesinde onun parçalarından hem Yasin kardeşim yaralanıyor hem Ömer Bilal şehit oluyor. Dolayısıyla muhtemelen aklından, gözünden, gönlünden o anlar geçiyor. Tedavisi gayet iyi gidiyor. O da Ömer Bilal'in ne kadar iyi bir komutan olduğunu, orada verilen mücadelenin ne büyük mücadele olduğunu anlattı." şeklinde konuştu.

Daha sonra Yalçın, Vali Çeber ve beraberindekiler, şehidin Emek Mahallesi'ndeki babaevine geçerek ailesiyle bir süre görüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.