Karabük

Safranbolu'da projelerin tanıtım toplantısı

14:42 02 Mart 2018
Safranbolu'da projelerin tanıtım toplantısı

Safranbolu Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Safranbolu Z-Kütüphaneler Buluşuyor", "Genç Kalemler Yazıyor" ve "Safranbolu Okuyor Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Aslanlar Şubesi'nde yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, 2017 sonlarına doğru Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle ilçede 4 Z-Kütüphane açtıklarını söyledi.

Kütüphanelerin çocuklara farklı bir ortam sunduğunu ifade eden Kaymakam Ürkmezer, "Çocukların kitaplarla daha iyi daha rahat ortamda ulaşabilmelerine ortam sağlıyor. Ayrıca, ilçemizdeki okullara yaklaşık 5 bin tane kitap kazandırmış olduk. Bunun yanı sıra aralık ayı içerisinde 'Safranbolu Okuyor' projesini başlattık. Amacımız, çocuklarımızı daha çok kitapla buluşturmak ve çocuklarımızın okudukları kitapları özümsemelerini sağlamak. Okunan kitaplarla etkinlikler yapılıyor. Bu bağlamda Kaymakamlık Proje Birimi çalışanlarıyla, ilçemizdeki edebiyat öğretmenlerimizden de gönüllü bir ekip oluşturduk. Bu ekip çocuklarımızın okuyacağı kitapları seçiyor o kitapları kendi yaş guruplarına göre dağıtıyor ve kitaplarla ilgili paylaşımlarını alıyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni faaliyete geçirilecek yöresel simgelerle bezeli bir çalışma defteri dağıtımı hazırlıklarının devam ettiğini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Defterler çocuklarımızın kendi iç dünyalarını yansıtacak şekilde hazırlanıyor. Özellikle Safranbolulu çocukların çizgileriyle bezenecek olan defterle amacımız, çocuklarımız hem okusun hem de okuduklarını yazabilsinler, böylece öğrencilerimizin kendilerini daha iyi yansıtmalarını sağlamış olacağız. Safranbolu'da yerel basınla imzalanan protokol sonrasında gençlerimizin yazıları yerel gazetelerde yayınlanmaya başladı. Böylece bütün vatandaşlara ulaşmış oluyor ayrıca yerel medyaya ilgiyi de arttırmış oluyoruz. Projede yer alan gençlerimize bu imkanı sunan basın temsilcilerine gönülden teşekkür ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.