Karabük

KBÜ'den kısa kısa

20:06 16 Mart 2018
KBÜ'den kısa kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Polat mesajında, Çanakkale'in, binlerce yıllık mazide istiklal ve istikbal kararlılığının, iman gücünün tekrar ve teyit edilişi olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin, Türk'ün vatanı, dini ve hürriyeti için neleri göze alıp, neleri başarabildiğini tüm dünyaya gösterdiği, vatan ve millet üzerine plan kurmaya çalışanların bakıp ders almaları gereken yer olduğunu ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Önce vatanım ve dinim diyerek şehadet şerbeti içen asil ecdadın, ebet müddet asil bir nesli olabilmek arzu ve gayretiyle Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, tüm şehit ve kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun."

- Modern Çağda Düşünce ve Algı Yönetimi

KBÜ'de "Modern Çağda Düşünce ve Algı Yönetimi" konferansı düzenlendi.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, her şeyin artık çok hızlı geliştiğini söyledi.

Sosyal medya çağında yaşandığını ve ortalıkta bilgiden çok bilgi kırıntıları olduğunu aktaran Kürtül, "Benim çocukluk dönemimdeki sakin hayata göre günümüzdeki hayatı kıyasladığımızda gündemimizi meşgul eden olayları telefonlarımızdan görüyoruz. Yıllar sonra bu olaylara çok daha hızlı şahit olacağız. Hayatımızı telefonlardan yaşıyoruz. Düşünme olayını gerçekten öğrenmezsek robotlardan farkımız kalmaz. Sadece düşünmek de değil eriştiğimiz her bilgiyi süzgeçten geçirmeliyiz. Yaklaşık 250 yıl önce düşünme yetimizi kaybettik. Düşünmedikçe üretemiyoruz. Mesela, biz toplum olarak dünya üzerindeki katma değerin yüzde birini bile üretemiyoruz." diye konuştu.

- "Bir Yazar Bir Kitap" projesi

KBÜ Kütüphane Daire Başkanlığının "Bir Kitap Bir Yazar" Projesi kapsamında yazar Metin Köse dinleyicilerle söyleşi yaptı.

Programda konuşan Köse, "Mükellefiyet" kitabını sinemaya uyarlanacağını belirtti.

Söz konusu kitabında Puşkin'den esinlendiğini aktaran Köse, "Benim bu üçlemem Puşkin'den esinlenerek çıktı. O da 'Goryuhina Köyü Tarihi' üçlemesinde doğduğu yeri anlatıyor ve bunu başardığı için mutludur. Puşkin gibi bir adamı emekliye ayrıldı diye mutlu edecek ne olabilir diye düşündüm. Anladım ki kendi doğduğun yeri yazmak insanı mutlu ediyormuş." dedi.

- "Geleneksel Çin Tıbbı ve Akupunktur" konferansı

KBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından "Geleneksel Çin Tıbbı ve Akupunktur" konferansı düzenlendi.

Tıp Fakültesine ait salonda yapılan konferansta konuşan Fonksiyonel Tıp Akademisi Kurucu Başkanı Uzman Fizyoterapist Hakan Özdemir, akupunkturun insan vücudundaki bozulan dengenin tekrar sağlanması olduğunu kaydetti.

Akupunktur tedavisiyle ilgili de bilgi veren Özdemir şöyle konuştu:

"Akupunktur çok geniş bir alan. Akupunktur, işin özünde yaratanın vermiş olduğu yaşamsal enerjiyi hastalık durumunda insan vücudunu düzenlemektir. Belirli noktalara iğne veya benzeri parmak, lazer ve akupresyon yöntemiyle ve benzeri birçok yöntemle insan vücudundaki o enerji akışını regüle ederek kullanılıyor.

Eczanelerde bildiğimiz her türlü ilaçtan çok daha fazla ilaç insan vücudunda üretiliyor ama belli başlı hastalık durumlarında onlar ya eksik oluyor ya blokaj oluyor. Akupunktur o eksikliği ve blokajı ortadan kaldırmak için uyarı veriyor. Vücut kendi ilacını kendi üreterek hastalığı tedavi etmiş oluyor. Akupunkturun özü içimizdeki doktoru uyandırmaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.