Karabük

Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

17:54 09 Nisan 2018
Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vergili, mesajında, 173. kuruluş yılına ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşayan emniyet teşkilatının laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü, dinamik ve etkin kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatının, toplumsal barışın, huzur ve güvenliğin teminatlarından olduğunu ifade eden Vergili, şunları kaydetti:

"Gücünü milletten ve kanunlardan alan emniyet teşkilatı görevini, 'hukukun üstünlüğü' ilkesinden hareketle zor şartlar altında, vatandaşlarımıza kanunlarla verilen hak ve hürriyetler, kamu düzenini korumak ile huzur ve güvenliğin sağlanması için yerine getirdiği görevinde mesai kavramını tanımaksızın, gecesini gündüzüne katarak büyük fedakarlıklarla, vatan ve millet sevgisiyle, bilinçli ve ciddi bir sorumlulukla, çağdaş teknoloji, bilgi ve beceri ile donanmış olarak yerine getirmektedir. Türk polis teşkilatımızın ve özellikle Karabük'ümüzün huzurlu bir kent olmasında üstün gayret sarf eden emniyet mensuplarımızın 173. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, vatan ve görev uğrunda hayatlarını veren aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, görevde bulunan her kademedeki emniyet mensuplarına ve ailelerine sağlık ve esenlikler diliyorum."

- KBÜ Rektörü Polat

Rektör Polat da, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yılını kutladı.

Ülkenin dört bir köşesinde fedakarca çalışarak milletin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünün kutlu olmasını dileyen Polat, "Görevleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; gazilerimize ve değerli ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Vatanımızın ve milletimizin, huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışan polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.