Karabük

KBÜ'den kısa kısa

20:01 16 Nisan 2018
KBÜ'den kısa kısa

Karabük Üniversitesinde (KBÜ), "Hz. Peygamberi Yeniden Düşünmek" konulu konferans düzenlendi.

KBÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen "Hz. Peygamberi Yeniden Düşünmek" konulu konferansa Akdeniz Üniversitesi (AKD) İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Pişgin konuşmacı olarak katıldı.

Pişgin, konuşmasında konferansın konusuna dikkati çekerek, "Hz. Peygamberi yeniden düşünmek, aslında fabrika ayarlarımıza dönmektir." dedi.

İslam’ın Hz. Muhammed ile ete kemiğe büründüğünü dile getiren Pişgin şunları aktardı:

"Dinin bekasının bir bölümü Allah Resulü'dür. Mesela dinin ana sütunu namazdır ve namazın mimarisinin tamamı Allah Resulü’nün inşası ile gerçekleşmiştir. Buradan şöyle bir manzara çıkıyor. Allah, Peygamberin sünnetini adeta dinin kök hücresine kazımış.”

Konferansı, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Genel Sekreter Lütfü Köm, fakülte dekanları, daire başkanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda katılımcı takip etti.

- KBÜ’lü öğrenciler boksta Türkiye ikincisi oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Ferdi Boks Şampiyonası'nda KBÜ öğrencisi iki boksörün, Türkiye ikincisi olduğu bildirildi.

KBÜ'den yapılan açıklamada, Türkiye genelindeki 33 üniversiteden 110 sporcunun katıldığı Üniversiteler Arası Ferdi Boks Şampiyonası'nın Karaman Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldığı belirtildi.

Şampiyonanın zorlu ve çekişmeli müsabakalara sahne olduğu ifade edilen açıklamada, müsabakalar sonunda KBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Burhan Deme'nin 52 kiloda, Vural Nuhoğlu'nun da +91 kiloda Türkiye ikincisi olmayı başardığı kaydedildi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.