Karabük

5. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresi

19:19 07 Mayıs 2018
5. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin düzenlediği 5. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresi başladı.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda yapılan kongrede konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, çocuğa koyulan ismin çocuktan olan beklentileri dile getirdiğini söyledi.

Polat, çocuğun eğitiminin anne karnında başladığına, çocuk yetiştirmede aile ve öğretmenlere düşen görevlere de değinerek kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti.

KBÜ Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Özyürek ise kongrenin gerçekleşmesinde öğrencilerin çok büyük emekleri ve gayretleri olduğunu belirtti.

İlki Hacettepe Üniversitesinde başlayan kongrede katılımın giderek artmasının mutluluk verici olduğunu aktaran Özyürek, 43 farklı üniversiteden bin 600 katılımcı bulunduğu bilgisini paylaşarak kongrenin gelecek yılda uluslararası olarak düzenlenmesini teklif etti.

Kongrenin ilk günü, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Nilgün Metin'in oturum başkanlığını yaptığı "Çocuk Gelişimine Bakış" ve Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Ramazan Arı'nın oturum başkanlığını yaptığı "Gelişimsel Değerlendirme" konulu paneller yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.