Karabük

KBÜ'de "Fair-Play Üniversiteler Kervanı" paneli

15:52 09 Mayıs 2018
KBÜ'de "Fair-Play Üniversiteler Kervanı" paneli

Karabük Üniversitesinde (KBÜ), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu tarafından "Fair-Play Üniversiteler Kervanı” paneli gerçekleştirildi.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Fair Play Komisyonu üyeleri Teoman Güray, Remzi Yılmaz ve milli atlet İsmail Akçay ile Semra Demirer tecrübelerini paylaştı.

Erdoğan Arıpınar, konuşmasında, fair-playin sadece sporda olmadığını ifade ederek, "Fair-play bir yaşam tarzıdır, bir insanlık örneğidir. Maddi her şey unutulur, dünyalık her şey unutulur ama insanlık unutulmaz. İnsanlık ön plandadır. Fair-play sadece sporda olmaz, hayatın içinde de olur." dedi.

Remzi Yılmaz da, fair-playin zor olmadığına dikkat çekerek, "Fair-playin çok zor olduğunu düşünebilirsiniz. Aksine fair-play çok basit bir şeydir. Gülümseyerek bile fair-play davranışında bulunabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

İsmail Akçay ise "Ben 8 defa Türkiye şampiyonu, 4 sefer Balkan şampiyonu oldum. 2 dünya ikinciliği, 1 olimpiyat dördüncülüğü, 8 uluslararası birincilikle 138 defa milli oldum. Önümde şanlı Türk bayrağıyla milyonların önünde koştum. Üstümde Galatasaray, Fenerbahçe forması yok, ay yıldızlı forma var. Onun hakkını vermem lazım. O yüzden maça çıkarken yarış bitinceye kadar sevinemiyordum. Benim kanımda Türk kanı var. Biz yaşıyorsak ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için yaşıyoruz. Bayrağımızdan başka hiçbir şey düşünmedim ve onun verdiği ilhamla bayrağımızı en iyi şekilde bütün dünyaya tanıttığımıza inanıyorum." diye konuştu.

Fair-playin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Teoman Güray, şunları kaydetti:

"Önce insan olmak gerekir. Fair-play, gün gelir sakatlanan rakibini kucaklamaktır, kardeşliktir, efendi olmaktır, rakibi alkışlamaktır, vefalı olmaktır, ezeli ve ebedi dostluktur. Fair-play her yerde ve her zaman olmak zorundadır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.