Karabük

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

16:41 18 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Uysal mesajında, vatanını canından üstün tutan ecdadın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak, milli ve manevi zenginlikleriyle, gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin görev ve sorumluluğudur.

Nüfusunun büyük Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara güveniyoruz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

- Karabük Belediye Başkanı Vergili

Vergili de mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin dalga dalga yurda yayılarak, milletin azmi ve inancı ile birleşerek, bu kutlu mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğunu belirtti.

Atatürk'ün, Türk milleti için tarihi dönüm noktası olan bu tarihi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan ettiğini aktaran Vergili, şu ifadelere yer verdi:

"Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata'sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıl dönümünü kutladığımız bu kutlu günde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum."

- KBÜ Rektörü Polat

Polat da mesajında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Polat mesajında şunlara yer verdi:

"Bu denli önem teşkil eden bir günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, vatanımızı emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin sağlam bir göstergesidir. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere, milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.