Karabük

Karabük'te 140 "genç çiftçi" desteğe hak kazandı

14:15 02 Temmuz 2018
Karabük'te 140 "genç çiftçi" desteğe hak kazandı

Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, 2018 Yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında ilden yapılan 140 proje başvurusunun destek almaya hak kazandığını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 Yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında başvuruların alındığını belirtti.

Proje başvurularının İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından sonuçlandırıldığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bugünde itibaren asil listeler ilan edilmiştir. Bu kapsamda Genç Çiftçi Projesi 2018 uygulama yılında 140 genç çiftçimize hibe desteği verilecektir. Proje uygulamaya hak kazanan genç çiftçiler, 9-13 Temmuz 2018 tarihlerinde sözleşmelerini imzalayacaktır. Projelerin uygulama aşamaları müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecektir. İlimizde müdürlüğümüz aracılığı ile Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına toplamda 427 başvuru yapıldı. 140 genç çiftçimiz il genelinde destek almaya hak kazandı. Türkiye ortalamasında olduğu gibi Karabük'te de özellikle hayvancılık desteği için yapılan başvuru sayısı yüzde 75 seviyelerinde. 82 çiftçimize büyükbaş sığır, 2 çiftçimize manda, 25 çiftçimize küçükbaş koyun ve 31 çiftçimize de arıcılık, seracılık ve mantar yetiştiriciliği gibi konularda desteklerimiz yapılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.