Karabük

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

17:04 13 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Karabük Valisi Kemal Çeber, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çeber, mesajında, tarihin, büyük kırılma zamanlarında insanlara millet olma bilincini sağlayan olaylar yaşattığını aktardı.

Bu sınavda bir ideal etrafında birleşebilen toplulukların gerçek millet tanımını oluşturduğunu ifade eden Çeber, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak giren ve milletimizin istikbalini karartmak isteyen hainlerin, bağımsızlığımızı elimizden alma girişimine karşı millet olma şuurunun, bilincinin bir kez daha farkına vardık. 15 Temmuz destanı, bin yıldır yaşadığımız bu mukaddes topraklarda millet olma şuurunun oluşmasında en önemli kilometre taşı oldu. Ülkemizi işgal girişimine karşı devletimizden, milletimizden yana olan gerçek güvenlik güçlerimizin azmi, vatan evlatlarımızın cesareti, dirayeti ve kahramanca müdafaası neticesinde milletçe bir destan yazdık. Milletimizin iradesine darbe teşebbüsünde bulunan, devletimizin bekasını tehdit eden hainlere karşı günlerce meydanlarda hep beraber olduk. Milletimizin azmi ve feraseti, bu saldırıların amacına ulaşmasını engelledi."

Çeşitli şehirlerde şehit düşen güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar olduğunu hatırlatan Çeber, "Sizlerde bu vatan sevgisi, milli şuur oldukça bizi hiçbir güç yıkamayacaktır. Demokratik tepkimizi en üst perdeden gösterdik. Ama sağduyuyu da elden bırakmadık. FETÖ başta olmak üzere tüm ihanet şebekelerinin, bu karanlık zihniyetin zelil olması için hep beraber el ele, omuz omuza vererek meydanlarda demokrasi şölenleri düzenledik. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Bu millet tarihte hiçbir tahakkümün altında kalmamıştır. Bundan sonra da istiklali muhafaza edecek, büyük Türkiye olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Ben bu duygular ve hissiyat içinde, başta 15 Temmuz gecesi vatanımız için şehit olan tüm canlarımız olmak üzere vatan uğruna hayatını veren tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Bizlere emanet olan şehit ailelerimize baş sağlığı diliyorum. Gazi olan tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.


- Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, mesajında, 15 Temmuz'un, elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladının uğrunda ölümü göze aldığı milli değerleri, demokrasiyi, birliği ve bağımsızlığı ebedileştiren bir simge olduğunu ifade etti.

15 Temmuz'un, milletin tarihte yaşadığı en yıkıcı ve en tehlikeli saldırı olarak hala hafızalardaki tazeliğini koruduğunu aktaran Ceylan, şu ifadelere yer verdi:

"Darbecilerin ihanet planını ters yüz eden aziz milletimiz, hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren milletimiz, bugünü hafızalara 'Milli Direniş Destanı' olarak kazımayı başarmıştır. 15 Temmuz, kahraman milletimizin istiklal mücadelesinde elde ettiği en büyük zaferlerden biridir. O gece tüm tehditlere rağmen milletinin başında dimdik duran, milletin cesaretini kamçılayan Başkumandanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesile ile 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin sene-i devriyesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün birlik ve beraberliğimize, demokrasimize güç katmasını diliyor, terör örgütlerince aramızdan koparılan tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine tekrar tekrar sabr-ı cemil ve metanet niyaz ediyorum. Ayrıca yine bu uğurda gazi olan tüm kahramanlarımıza da Rabbimden şifalar diliyorum. Bizler, 15 Temmuz'u asla unutmayacak ve asla unutturmayacağız."


- KBÜ Rektörü Polat

KBÜ Prof. Dr. Refik Polat ise, mesajında, yüce milletin kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz Destanı'nın 2. yılına barış, huzur ve birlik duygusuyla ulaşmanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin vatanseverliği ve bağımsızlık tutkusuyla zafere ulaşan bu destanın, ülkenin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması ve mazlumlara cesaret kaynağı olması adına hatırda kalmaya devam edeceğini vurgulayan Polat, şuları kaydetti:

"Karabük Üniversitesi öğrencileri ve personeli olarak bizler, milletimizin ilelebet payidar kalması için üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Bu vesileyle 15 Temmuz Destanı'nın kahramanlarını şükran ve saygıyla selamlıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize iki cihan saadeti diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.