Karabük

Zafer Bayramı'na doğru

17:32 29 Ağustos 2018
Zafer Bayramı'na doğru

Karabük Valisi Kemal Çeber, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çeber, mesajında, Türk milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos zaferinin 96. yıl dönümünde, bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

30 Ağustos zaferinin, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolü olduğunu ifade eden Çeber, şunları kaydetti:

"30 Ağustos, bütün yokluklara, imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Ecdadımızın canları pahasına vermiş olduğu bu şanlı mücadele, sadece tarihimizin önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda daha güçlü yarınlara yürüyüşümüzde de bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos zaferi ile unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya en güçlü şekilde kabul ettirmiştir. Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

- Safranbolu Kaymakamı Ürkmezer

Ürkmezer de mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığındaki ordularla kazandığı, vatan topraklarının düşmanlardan temizlendiği Kurtuluş Savaşı'nın büyük zaferinin 96. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu ve coşkusunu yaşadıklarını kaydetti.

Kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da işgal kuvvetlerine karşı elde ettiği zaferin bağımsızlık nişanı olduğunu aktaran Ürkmezer, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş temelleri burada atılmıştır. Dumlupınar'da şehitlerimizin kanıyla yazdığı bu zafer ilelebet istiklal ve istikbalimizin ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer kahraman şehitlerimizin, aziz milletimizin üstün fedakarlıklarıyla elde edilmiş büyük bir zaferdir. 30 Ağustos'ta umutla ve tüm gücüyle mücadele eden şanlı Türk milleti yeniden doğmuş, sömürgeci işgal kuvvetleri kesin bir zaferle yenilgiye uğramıştır.

30 Ağustos 1922, kendisini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı Türk milletinin verdiği savaşın zaferle sonuçlandığı ve milli benliğini kurtardığı bir dönüm noktası olmuştur. Aziz milletimiz, aynı inançla Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi devletimizi yıkmaya, birliğimizi yok etmeye çalışan şer odaklarına karşı canı pahasına vatanını korumaya, bağımsızlığına sahip çıkmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

- KBÜ Rektörü Polat

Rektör Polat da mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Şanlı tarihin dönüm noktalarından olan 30 Ağustos'un, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık mücadelesi uğruna canını siper ettiği, bağımsızlık meşalesini bir daha sönmemek üzere yaktığı büyük bir zafer olduğunu belirten Polat, "Milletçe gurur ve heyecanla kutladığımız bu büyük zaferin 96. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklal mücadelesi kahramanlarını saygı ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.