Karabük

KBÜ'de "1. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi"

15:03 28 Eylül 2018
KBÜ'de "1. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi"

Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi'nde yapılan konferansa, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. Salih Tuğ, Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu, eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı.

Dünya üzerinde İslam ekonomisi ve finansı alanlarında çalışma yapan akademisyenlerle uygulayıcı konumda olan sektör temsilcilerini bir araya getiren "1. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi", Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

- "İslam ülkelerinde oturtulacağına inanıyorum"

Rektör Polat, burada yaptığı konuşmada, şahsi, bugünlerde özellikle Türkiye'ye yapılan finansal saldırılara herkesin şahit olduğunu belirterek, "Bunların içinden çıkmanın yollarının birisi de İslami bir yapıya kavuşmak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın faize yönelik söylediklerini hepimiz biliyoruz. İslami kurallara bağlı olarak İslami ekonomik sürecin tüm toplumda ve İslam ülkelerinde oturtulacağına inanıyorum." dedi.

- "Çok büyük krizler de önümüzde beklemektedir"

Zoubı da İslam ülkelerinin sıkıntı yaşadığı mevcut bankacılığa karşı yeni bir düzene ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Bu yeni düzenin kurulması için kamu yönetimi, sosyal bilimler, İslami bilimler ve fıkıh bilimlerini hiçbir şekilde ayırmamak gerektiğini anlatan Zoubı, "2008 yılındaki finansal kriz sadece ekonomik krizi değil aynı zamanda toplum içerisinde toplumsal krizleri de beraberinde getirdi ve çok büyük krizler de önümüzde beklemektedir. Bizlerin de İslami bir bankası olsun ve uluslararası bankacıların baskısından kurtulalım. En büyük hedefimiz de kendi üniversitemizdeki iktisat uzmanları ile Karabük Üniversitesi'ndeki iktisat uzmanlarının birlikte çalışmalar yapıp bu teori durumları pratiğe çevirmeleridir." diye konuştu.

Konuşmalarının ardından alanlarında uzman katılımcılar tarafından yapılan oturumlarla konferans tamamlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.