Karabük

Karabük'ten kısa kısa

18:56 01 Ekim 2018
Karabük'ten kısa kısa

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer'i ziyaret etti.

Ürkmezer, ziyarette yaptığı konuşmada, haftanın tüm İslam alemine hayırlı olması temenni etti.

Camilerin, Müslümanların ibadetlerini ifa ettikleri, Allah'ın adının anıldığı müstesna mekanlar olduğunu ifade eden Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Her gün farklı insanları bir araya getirerek aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetler aynı zamanda 'Allah'ın evi' olarak da bilinmektedir. Dini ibadetlerin yapıldığı, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularının ve hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz Allah'a ibadetlerimizi ve dualarımızı topluca yaptığımız gönüllerimizi yıkadığımız güzide mekanlardır. Bununla birlikte, din görevlilerimiz ise yaşayış ve davranışlarıyla toplumumuza örnek olan, toplumumuzu iyiye ve güzele yönlendiren kişilerdir."

Temur da Diyanet İşleri Başkanlığının camilere ilgiyi artırmak, çevresini bakımlı ve canlı tutmak amacıyla her yıl kutlanmak üzere 1-7 Ekim tarihlerini 1989 yılında Camiler Haftası olarak kabul ve ilan ettiğini, 2003'te ise bu ismin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak değiştirildiğini belirtti.


- Anaokulu öğrencilerine aşure ikramı

Safranbolu Belediyesi tarafından Ali Baltacı Anaokulunda aşure ikramı yapıldı.

Aşure ikramına, Karabük Vali Yardımcısı Abdulhalim Can, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe Müftüsü İsmail Temur, anaokulu yetkilileri ve veliler katıldı.

Can ve Ürkmezer, çocuklarla sohbet etti.

- Karabük'te kaldırım çalışması

Karabük Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı yazılı açıklamada, göreve başladıkları günden bugüne Karabük'ün bütün sorunlarına el attıklarını belirtti.

Birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını aktaran Vergili, şunları kaydetti:

"Kaldırım ihtiyacı olan bütün mahallelerimizde baskı beton kaldırım çalışması yapıyoruz. Şehrin estetiği yanında vatandaşlarımızın da rahat ve güvenli bir şekilde kaldırımları kullanabilmesini istiyoruz. Kaldırım ve yürüyüş yollarını engellilerin de kullanabileceği şekilde dizayn ediyoruz. Bu çalışmalarımız sadece merkezde değil, tespitlerimiz doğrultusunda tüm mahallerimizde sürecek."


- Karabük Belediye Başkanı Vergili'ye ziyaret

MHP Karabük Kadın Kolları Başkanı Reşide Yıldırım, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret etti.

Vergili, ziyarette yatığı konuşmada, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Yıldırım, "Kadınlar Güçlensin, Türkiye Büyüsün" istişare toplantısında MHP Genel Merkezi tarafından kendisine verilen karaağaç tohumunu Vergili'ye verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.