Karabük

Dünya Yürüyüş Günü

20:07 03 Ekim 2018
Dünya Yürüyüş Günü

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca obezitenin azaltılma çalışmaları kapsamında toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi amacıyla Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Kent Ormanı parkurunda ellerinde dövizler ve pankartlar ile yürüyen vatandaşlara çeşitli hediyeler verildi, ikramlarda bulunuldu.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, yürüyüş etkinliğiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Fiziksel aktiviteyi gündelik hayata entegre etmeyi, kaliteli yaşamın olmazsa olmazı hareketli yaşam tarzının benimsenmesi ve toplumsal bir bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Teknolojinin birey hayatında giderek daha çok önem kazanması ile hareketsiz bireylerin sayısı her geçen gün artmakta, bu duruma paralel olarak, toplumlarda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz (kemik erimesi) gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı da artmaktadır. Bakanlığımız 'Her gün 10 bin adım' sloganıyla hareketli bir yaşam çağrısı yapmakta ve yürüyüşü günlük aktivitelerimizin içerisine kolayca yerleştirmemiz için önerilerde bulunmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.