Karabük

Safranbolu'da Z-Kütüphane açılışı

20:35 04 Ekim 2018
Safranbolu'da Z-Kütüphane açılışı

Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Z-Kütüphanenin (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı yapıldı.

Okul bahçesinde yapılan törende konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, daha önce ilçede 5 Z-Kütüphane açtıklarını söyledi.

Hızlı bilgi akışının her konuda insanların hayatlarını etkilediğini ifade eden Ürkmezer, "Bunların arasında değişmeyen tek bir şey var. Bunların en başında da bilgi geliyor. Doğru bilgi hiçbir zaman değişmez. Çünkü doğru bilgi sizleri eninde sonunda doğrulara ve başarıya getirecektir. Bu nedenle ortaya koyduğunuz emekte hiçbir boşa gitmez. Yani doğru verilen emekler mutlaka karşılığını alacaktır. İşte tam da burada açılışını yaptığımız kütüphaneler, sizlerin doğru bilgilere ulaşmanızı sağlayacaktır." diye konuştu.

Safranbolu'ya kütüphane kazandırmaya devam edeceklerini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"İnşallah Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle bir de büyük kütüphane açacağız. Sağ olsunlar devlet büyüklerimiz Safranbolu'da altyapı olsun üstyapı olsun her türlü desteği veriyorlar. İşte bunlardan bir tanesini de bu gün sizlerin hizmetine sunacağız. Bu hizmet Safranbolu’da geleceğimizin teminatı olan sizler, yani çocuklarımız için yapılıyor. Bu yetiyor mu? Hayır tabii ki de yetmiyor. Bundan sonra da devam edeceğiz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de kütüphane ve kitapların bir milletin kökleri olduğunu belirtti.

Bir milletin köklerinin sağlamsa, o kadar çok genişleyip, yükseleceğini ifade eden Gümüş, "Bizler de her zaman köklerimizin zenginliğiyle övünen bir milletiz. İşte açılışlarını yaptığımız kütüphaneler sayesinde köklerimizi zengin tutuyoruz. Çocuklarımız bu vesileyle günün gelişen teknolojisine uygun bir şekilde yetişme fırsatı buluyorlar. İnşallah bu tür kütüphanelerin sayısını arttıracağız." dedi.

Konuşmaların ardından Ürkmezer, Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Burak Ören, İlçe Müftüsü İbrahim Temur kütüphanenin açılışını yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.