Karabük

Karabük'ten kısa kısa

15:37 20 Ekim 2018
Karabük'ten kısa kısa

Safranbolu'da Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende Safranbolu Muhtarlar Derneği ile Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz, törende yaptığı konuşmada, muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol üstlendiklerini diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden birisi olduğunu söyledi.

Muhtarların zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri hizmetlerin karşılığı olarak manevi haz duyduklarını ifade eden Şahin, "Son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlara verdiği önemin göstergesidir. 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü ilan eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yetkililerimize şükranlarımı sunuyor, vefat eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

- Düewag'ın son durağı Karabük Üniversitesi

Konya Büyükşehir Belediyesinde yıllarca hizmet vermiş Düewag marka tramvay, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin eğitim ve öğretimine, bilgi ve becerisine katkı sağlamak amacıyla KBÜ'ye hibe edildi.

KBÜ rektörlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Konya Raylı Sistemler Mahallesi'nden teslim alınan tramvay, üniversite kampüsüne ulaştı.

Tramvay Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karabük Üniversitesi ortak çalışmasıyla stadyum alanındaki trenin arkasına çekildi.

- Bozok Üniversitesi öğrencileri Safranbolu'da

Bozok Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, öğretim üyesi Seçilgül Meydan Yıldız eşliğinde Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer'i ziyaret etti.

Ürkmezer, ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Safranbolu'nun kültürel ve tarihi zenginlikleriyle Osmanlı'dan günümüze bozulmadan gelebilmiş ender şehirler arasında yer aldığını aktaran Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Devletimizin, kamu kurumlarımızın ve bilinçli halkıyla korumacılıkta bir marka olmayı başarmış, diğer kentlere de her zaman örnek teşkil etmiştir. Bozok Üniversitemizin değerli öğrencilerinin Safranbolu'muza gelip buradaki şehircilik anlayışını incelemeleri, örnek almaları bizleri mutlu etmiştir."

- Karabük Belediye Başkanı Vergili'den ziyaret

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumayanı Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti.

Vergili, sanayi esnaflarının talep ve beklentilerini de dinledi.

Karabük esnaflarının yanında olduğunu aktaran Vergili, yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.