Karabük

Safranbolu'da spor kompleksi temeli atıldı

13:33 13 Şubat 2019
Safranbolu'da spor kompleksi temeli atıldı

Safranbolu Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılacak basketbol, voleybol ve yeni nesil spor salonundan oluşan kompleksin temeli atıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, yaptığı açıklamada, projenin eylül ayında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Safranbolu'nun sporcu yetiştiren akademiye dönüşeceğini ifade eden Ürkmezer, "Göreve başladığımız ilk günden bugüne geleceğimizin teminatı çocuklarımızı spora teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler üretiyoruz. Bu kapsamda kaymakamlık, belediye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi iş birliğinde çocuklarımız ve gençlerimiz için çok sayıda sportif projeyi hayata geçirdik." diye konuştu.

İlçeye kazandırılacak spor alanları ve salonlarla Safranbolu'dan Türkiye'nin her platformda başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirileceğine inandığını aktaran Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Barış Mahallemizde temeli atılan 735 metrekare inşaat alanı olan 116 seyirci kapasiteli spor kompleksinde, rakip ve ev sahibi takım için soyunma odaları duş, kantin ve idari alanlar bulunacak. Yine aynı alana Gençlik ve Spor Bakanlığı şartlarına ve standartlarına uygun ölçülerde basketbol sahası, voleybol sahası ile bir de açık tenis kortu inşa edilecek."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.