Karabük

Karabük’te afişi gören merak etti! İşte o sayıların anlamı

15:19 26 Kasım 2021 4 Yorum Var
Karabük’te afişi gören merak etti! İşte o sayıların anlamı

Karabük’te billboardlara asılan afiş merak konusu oldu. Afişin üzerindeki sayıların ne alma geldiğini çözmeye çalışan vatandaşlar “3311” sayının son 10 yılda katledilen kadın sayısının olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadılar.

Safranbolu Belediyesi tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla billboardlara “3311” ve “Kadına Şiddete Hayır” afişleri asıldı. Belediye personeli sosyal deney amacıyla afişteki sayının “ne ifade ettiğini” vatandaşlara sordu. Çok sayıda vatandaşın “bilmiyorum” cevabını verdiği sayısının Türkiye’de son 10 yılda öldürülen kadın sayısının olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı.

SON 10 YILDA ÖLDÜRÜLEN KADIN SAYISI

Türkiye’de son 10 yılda 3 bin 311 kadının cinayete kurban gittiğini aktaran Köse, “Her gün kadın cinayeti haberi almamız nedeniyle olsa gerek, sanki bu durum normalmiş gibi yaşamaya devam ediyoruz. Kadınlara bu kadar mı yer yok bu hayatta? Ana, eş, yavru, bacı onlar. Hayatı paylaştığınız bireylere karşı nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz? Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle kadınların hedef tahtası olmadığı günlerin tez vakitte gelmesini diliyor, cinayete kurban giden hemcinslerimi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Öldürülen erkeklerin sayısı ondan on misli daha fazla.
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    afiş sayaç gibi tasarlanmış, istemesek de devamı var gibi düşündürüyor, farkındalığı taze tutması açısından iyi bir tasarım
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    kadınları kurtaralım ama bu milletin imanınıda kurtaralım bu yönde bir çalışmanız varmı camiler boş günde 2 saat ibadet 22 saat kapalı camileri ne olur faaliyete geçirin öğle-ikindi-yatsı namazından sonra 1 ssat iman dersi sohbet verin İLAHİ-YAT çılar ramazanda 1 ay gözüküyorlar 11 ay kayıplar devlet İLAHİ-YAT adını değiştirip İLAHİ-ÇALIŞ koysun ne olur bu kadar yattıkları yeter
    Cevapla
  • Hüseyin Mırık 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke hiç olmasa 10 yılda öldürülen erkeklerin sayısı çok daha fazladır.
    Cevapla
  • izmir 2 yıl önce Şikayet Et
    3311 kadınları kurtarma hattı değilmi 155 geç gelirse bu numarayımı arayacağız
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.