Karaman

Kazımkarabekir'de Yerli Malı Haftası etkinliği

13:52 11 Aralık 2015
Kazımkarabekir'de Yerli Malı Haftası etkinliği

Kazımkarabekir İlçesinde Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Yerli Malı Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Tüncer, etkinlikte, yerli malı tüketiminin bilinçli olarak artmasını amaçladıklarını söyledi.

Etkinlikle tutumlu olmanın, israftan kaçmanın ve yerli malı kullanımının önemini vurguladıklarını ifade eden Tüncer, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimize henüz bu yaşlarda insanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını, sağlığını gerektirdiği gibi koruma ve dikkatli kullanması konusunda bir şuur kazandırmaya çalışıyoruz. Tüketilecek ürünlerin ülkemizde üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliğini anlatıyoruz. Bu haftanın anlamını pekiştirmek ve tatlı bir rekabet ortamı yaratmak amacıyla sınıflar arası bir yarışma düzenledik. Bu önemli haftanın değerini bizlere en iyi biçimde sunan sınıfımıza ödüllerimiz olacaktır. Bu güzel ve anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

Konuşmaların ardından lise öğrencileri etkinlik kapsamında evlerinden getirdikleri yerli malı ürünlerini sergileyip, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle paylaştı. 

Etkinliğe, Kazımkarabekir İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam, İl Genel Meclis Üyesi İftadiye Yıldız, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.