Karaman

Karaman'da kaçak avcılara göz açtırılmadı

13:00 08 Ocak 2016
Karaman'da kaçak avcılara göz açtırılmadı

Karaman'da 2015 yılında 133 kişi hakkında, "Av Kabahati Suç Tutanağı" düzenlenerek, toplam 127 bin 617 lira para cezası kesildiği bildirildi.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların yıl boyunca sürdürüldüğü belirtildi. 

İl sınırları içerisinde 133 kişi hakkında "Av Kabahati Suç Tutanağı" düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kişilere idari yaptırım kararları ve tazminat cezası uygulanarak toplam 127 bin 617 lira para cezası kesildi. Ayrıca avda kullanılması yasaklanan araç ve gereçlerden 36 adet yarı otomatik ve otomatik tüfek, far avı yapılan 3 adet otomobil, 1 adet arazi aracı ve 1 adet traktör olmak üzere 5 adet araca el konulmuştur. Yakalanan silahlar ve araçların mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı alınmıştır. Bilindiği üzere, 2015 yılı Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 'Kaçak Avcılıkla Mücadele Yılı' ilan edilmişti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Karaman Şube Müdürlüğü av koruma ekibimizce kaçak avcılıkla mücadele etkin ve hassasiyetle yürütülerek, denetimler aralıksız devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.