Karaman

Okullarda atık yağ toplama noktaları oluşturuldu

14:01 23 Mart 2016
Okullarda atık yağ toplama noktaları oluşturuldu

Karaman Belediyesi ile Konbeltaş tarafından gerçekleştirilen bitkisel atık yağ toplama faaliyetleri kapsamında, toplama noktalarının yaygınlaştırılması için okullarda bitkisel atık yağ toplama noktaları oluşturuldu.

Yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, atık yağ toplama konusunda halktan destek beklediklerini söyledi.

Evlerde ve sanayide yemek yapımında kullanılan bitkisel atık yağların çöplük alana ve lavaboya dökülmesiyle yeraltı sularının kirlendiğini, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklar meydana geldiğini ifade eden Çalışkanı, şunları kaydetti:

"1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Bu, insan sağlığı ve çevreyi koruma için çok önemli bir konu. Belediye olarak bitkisel atık yağların toplanması hususunda bir kampanya yürütüyoruz. Vatandaşlarımız biriktirdikleri 5 litrenin üzerindeki bitkisel atık yağları, Belediyemizin 444 25 70 numaralı çağrı merkezini arayarak adreslerinden aldırabilirler. Bunun dışında toplama noktalarına bırakabilirler. Şimdi bu alanları yaygınlaştırmak için okullarda da bitkisel atık yağ toplama noktaları oluşturuldu. Tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.