Karaman

Karaman Belediyesi'nden otopark sorununa çözüm

15:04 17 Haziran 2016
Karaman Belediyesi'nden otopark sorununa çözüm

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kentteki otopark sorununa çözüm bulması için akıllı katlı otoparkların yapılacağını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Karaman Belediyesi tarafından ilk etapta Atatürk Bulvarı, 4 Nolu Sağlık Ocağı yanındaki alana ve Musallanın hemen arkasındaki boş alana yapılacak olan akıllı katlı otopark sisteminin şehir merkezindeki otopark sorununu önemli ölçüde çözeceğini belirtti.

Türkiye'de İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi büyük şehirler de bulunan akıllı katlı otopark hizmetinin Karaman'da da başlayacağını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Karaman'ın en önemli sorunlarından birisi olan otopark sorununa çözüm getirecek bir çalışmayı başlattık. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde ve Türkiye'de büyük şehirler de hizmet veren Robotik Otopark sistemini Karaman'da uygulayacağız. Bu otopark sisteminin bize sağladığı en büyük avantaj, örneğin 100 araçlık bir alana katlı sistem sayesinde 400-500 araç sığabiliyor olması. Gerekli fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. İhale hazırlıklarımıza devam ediyoruz ve çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.